Kwaliteit begint bij de vezel
Kwaliteit staat voorop bij de producten die wij selecteren, die kwaliteit begint bij het gebruik van de beste materialen. In Perú wordt een hoge kwaliteit wol, katoen en andere vezels zoals bamboo, linnen , cashmere en angora geproduceerd
Vezels waarmee de locale producenten hun en uw ontwerpen tot leven brengen.

Een klein overzicht van de belangrijkste vezelsoorten
Alpaca’s natuurlijke vezel is een van de meest gewaardeerde in de hele wereld. Door zijn unieke eigenschappen, is hij perfect voor de textielindustrie. Alpaca is zachter, lichter en fijner dan andere vezels en is verkrijgbaar in verschillende kleuren all-natuurlijk.

Pima en Tanguis katoen:
De katoenvezels, bekend om zijn zachtheid, helderheid en absorptie, maakt het een van de meeste gebruikte materialen in de textielindustrie. Peru’s Pima Cotton, wordt beschouwd als de beste in de wereld, samen met de Tanguis welke ook een van de meest gewaardeerde is.

Overige vezels
Wol, zijde, Cellulose: zoals viscose, Modal, Tencel en Bamboo. Polyamiden, Acrylics, Cashmere, Angora, Microfiber, Linnen, glad en elastisch filamenten van nylon, rayon, spandex en Coolmax.

Voorbeelden van enkele kleuren kaarten:

Colorcard AP 100% Alpaca
Kleurenkaart AP 100% Alpaca
klik op de foto voor de uitvergroting
Colorcard-AU Alpaboom
Kleurenkaart AU Alpaboom 50% Alpaca, 45% Acryl, 5% Wol
klik op de foto voor de uitvergroting
Colorcard-BR  Baby Rabbit
Kleurenkaart BR Baby Rabbit 75 Acryl , 25 % Polyamide
klik op de foto voor de uitvergroting
Colorcard-AW  Alpaboom Industrial
Kleurenkaart AW Alpaboom Industrial 50% Alpaca , 45% Acryl, 5% wol
klik op de foto voor de uitvergroting

De kwaliteit van de vezel is afhankelijk van het materiaal en het produktie proces van de producent, èèn van de grotere producenten van vezels is Itessa, Om u een indruk te krijgen van hun productieproces van de vezels bekijk de onderstaande video (In Engels).Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *